Новини

Статут Інституту цифровізації освіти НАПН України

Мін’юст Украіни зареєстрував Статут Інституту цифровізації освіти НАПН України. Мої вітання і вдячність колективу Інституту, моєму найблищому науковому й організаційно-управлінському оточенню за багаторічну плідну співпрацю, патріотизм, звитягу і відповідальність, за людяність і порядність, за відчуття надійної підтримки у повсякденному і перспективному. Зробимо все від нас залежне аби справдити сподівання колег і України в царині цифрової трансформації освіти, науки і суспільства.
Валерій Биков.

1 Лютого 2022


Перейменування Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України

27 січня 2022 року Постановою Президії НАПН України № 1-2/1-17 було прийнято рішення про перейменування Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України в Інститут цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України.


28 Січня 2022


Зустріч з очільницею Представництва Інституту міжнародної освіти в Україні

19 жовтня 2021 року молоді вчені Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України відвідали зустріч з очільницею Представництва Інституту міжнародної освіти в Україні та офісу Програми імені Фулбрайта Fulbright Ukraine - докторкою Джесікою Зихович (Dr. Jessica Zychowicz). На зустрічі було розглянуто можливості, які надає програма Фулбрайт молодим вченим, а також напрями майбутньої колаборації й інтернаціоналізації освіти і науки.


20 Жовтня 2021


Серпневі педагогічні наради у школах міста Києва

31 серпня 2021 року відбулася педагогічна нарада у Спеціалізованій школі ім. Івана Кудрі № 181. На нараду було запрошено Сороко Наталію Володимирівну, кандидата педагогічних наук, завідувачку відділом технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, яка презентувала присутнім особливості використання імерсивних технологій у навчальному процесі закладів загальної середньої освіти.


1 Вересня 2021


Академічна співпраця з Університетом економіки  в Бидгощі

10 травня 2021 року відбулася ділова зустріч з делегацією Університету Економіки в Бидгощі (WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI, Польща). Обговорювали план партнерських заходів щодо наукової, навчальної, культурної та організаційної діяльності. Підписано довготривалу угоду про академічну співпрацю.

11 Червня 2021


Доповідь про результати досліджень формування компетентностей учасників освітнього процесу на основі хмаро орієнтованих інформаційно-освітніх систем

18 березня 2021 р. на засіданні Президії НАПН України директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, дійсний член НАПН України, доктор технічних наук, професор Биков В.Ю. представив доповідь про результати досліджень в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України щодо формування компетентностей учасників освітнього процесу на основі хмаро орієнтованих інформаційно-освітніх систем. 


28 Березня 2021



07 листопада 2017 року в Інституті відбулись вибори директора.
За результатами голосування директором Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України обрано – Бикова Валерія Юхимовича, доктора технічних наук, професора, дійсного члена Національної академії педагогічних наук України.

8 Листопада 2017


Відбулася робоча зустріч в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Варіативні моделі комп'ютерно-орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу у загальноосвітньому навчальному закладі»

Відбулася робоча зустріч в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Варіативні моделі комп'ютерно-орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу у загальноосвітньому навчальному закладі» на базі Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академія педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Управління освіти Луцької міської ради, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

20 Січня 2017


Презентація «Національної доповіді про стан і перспективи розвитку освіти в Україні»

5 вересня 2016 р. відбулася презентація «Національної доповіді про стан і перспективи розвитку освіти в Україні».
7 Вересня 2016


Врятуймо науку України!

Науковці Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України взяли участь у акції «Врятуймо науку України!», що об’єднала вчених національних галузевих академій наук України. Загальний зміст вимог, які висунули освітяни до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, полягає у прийнятті і дотриманні законів, що мають захищати українську науку від знищення потенціалу, набутого роками кропіткої праці вчених, та забезпечувати її розвиток .

9 Грудня 2015


Новини 11 — 20 з 22
Початок | Поперед. | 1 2 3 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад

Відповідно до Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад наукових установ НАПН України, затвердженого постановою НАПН України від 27 січня 2022 року № 1-2/1-12, Інститутом цифровізації освіти НАПН України 01 квітня 2024 року було оголошено конкурс на заміщення вакантних наукових посад.


ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.