Солідарні з Україною: у Варшаві відкрито Центр освіти та розвитку для дітей та молоді

Солідарні з Україною: у Варшаві відкрито Центр освіти та розвитку для дітей та молоді

14 червня 2022 року у Варшаві Валерій Биков, директор Інституту цифровізації освіти НАПН України, виступив на відкритті Центру освіти та розвитку (адреса - м. Варшава, вул. Товарова 25А). У центрі працюватимуть польські та українські вчителі, психологи та персонал підтримки.

Центр освіти та розвитку – це місце для дистанційного навчання, вивчення польської мови, психологічної підтримки та розвитку здібностей дітей та підлітків, їх батьків та опікунів з України.

Центр пропонує такі безкоштовні заходи:

Дистанційне навчання учнів в українській системі освіти (120 місць).

У цьому центрі кожен український учень і вчитель, які проживають у Варшаві, зможуть використовувати всю інфраструктуру ІКТ, включаючи комп’ютери, для участі в уроках або проведення дистанційних уроків.

У своїй промові Валерій Юхимович зазначив:

«Сьогодні цей урочистий день по праву увійде в історію польського просвітництва, відкриє нову сторінку розбудови національної системи освіти Польщі, наближаючи її ознаки і результати освітньої діяльності до кращих європейських і світових зразків, закладає освітні умови морально-духовного і професійного зростання найважливішого й найціннішого ресурсу розвитку особистості людини, людського капіталу цивілізаційного розвитку світового суспільства.

Отже, дозвольте мені від щирого серця передати найкращі вітання Уряду і мешканцям Варшави, польським колегам-освітянам, з цією визначною подією – відкриттям у Варшаві Центру освіти та розвитку. Прийміть ці вітання від Президента НАПН України Василя Кременя, від Президії академії, науковців і освітян України, від Інституту цифровізації освіти НАПН України і від себе особисто, Хочу виказати впевненість у подальшому суттєвому розширені і поглибленні плідних міждержавних стосунків між Україною і Польщею, Варшавою і Києвом, між освітянами і науковцями України і Польщі на благо польського та українського народів, на процвітання Європи і світу!

Дякуємо, браття! Разом і до кінця. Нєх жиє Польска! Хвала Польска! Слава Україні!»

Під час відкриття Центру виступив і секретар Посольства України в Польщі Максим Музичко, який подякував міській владі за допомогу та підтримку громадянам України.

центр 3.jpg

Заступник мера Варшави Рената Казновська повідомила, що наразі у Варшаві перебуває 65 тисяч українських дітей шкільного та дошкільного віку, 17 тисяч з них уже навчаються у варшавських школах. Вона наголосила, що частина учнів та студентів обере дистанційне навчання в українській системі, тому створення подібних місць дуже важливо. – Наша мрія та план – створити близько 40 таких центрів у всіх районах Варшави, – сказала вона.

Начальник освіти Мазовії Аврелія Міхаловська зачитала листа міністра освіти Пшемислава Чарнека. – Я хотів би щиро подякувати всім, хто долучився до завершення цього проекту. Завдяки вашій співпраці сьогодні у Варшаві відкривається дружнє місце для українських учнів. Міхаловська додала, що Центр освіти та розвитку є особливим місцем через велику кількість громадян шкільного віку. – Додатковий простір розвантажує шкільну інфраструктуру всього міста Варшави, – підкреслила вона.

центр 1.jpg центр 4.jpg

Подякував йому і керівник офісу ЮНІСЕФ Рашед Мустафа Сарвар, який працює над наданням допомоги біженцям у Польщі. - Як міжнародна організація, ми цінуємо допомогу, яку Польща надає у вирішенні цієї кризи, - сказав він. Він також зазначив, що Варшава – це дуже важливе місто, адже саме в нього приїжджає найбільша кількість громадян України.

центр 2.jpg центр 5.jpg

Анонси та оголошення

Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі»

18.04.2024 р. відбудеться Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі».


Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.